Girasoli met truffel, Sint-Jakobsvruchten, champagencrème, hazelnoten en bospaddenstoelen
Feestelijk recept : Girasoli met truffel, Sint-Jakabsvruchten, champagnecrème, hazelnoten en bospaddenstoelen
In dit recept heeft Caroline Cornez weinig ingrediënten gekozen, maar het zijn wel kwaliteitsingrediënten.
Deze feestelijke periode is het moment om te genieten samen met familie of vrienden. Caroline Cornez stelt ons een vrij eenvoudig recept voor om klaar te maken waarmee u indruk zal maken bij uw tafelgenoten dankzij de smaken van de verschillende seizoensproducten die hierin worden verwerkt.
Zoals altijd schenkt Caroline graag aandacht aan mooie producten, speciaal voor u.
Ingrediënten voor 4 personen
- 16 Girasoli truffel
- 12 Sint-Jakobsvruchten
- 250 gr bospaddenstoelen of witte champignons
- 50 gr boter
- 150 ml champagne
- 250 gr room
- Voldoende olijfolie
- Voldoende hazelnoten
- Peper en zout
Spoel de paddenstoelen goed af en bak ze in wat schuimende boter. Kruid met peper en zout.
Laat de champagne tot de helft inkoken. Voeg dan de room toe. Het geheel mag gemixt worden tot een luchtig sausje. Kruid bij.
Bak de Sint-Jakobsvruchten kort aan in een warme antikleefpan met zeer weinig olie.
Kook de Girasoli in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de gebakken paddenstoelen in een diep bord en de girasoli met truffel erop.
Bedek ze tot de helft met de champagnesaus en leg de met grof zout bestrooide St-Jakobsvruchten erop. Werk af met wat geroosterde hazelnootjes.
Smakelijk.