Het aspergeseizoen is er weer !
2 ideeën om te genieten van asperges samen met Pasta della Mamma
Bij Pasta della Mamma genieten we graag van seizoensproducten. Wat is er trouwens beter dan heerlijke seizoensasperges ?
Ontdek 2 recepten om asperges en het begin van de lente te eren op jullie borden.
Recept – Fricassée van gamba’s en girasoli asperges met crèmade van rucola
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 6 girasoli asperges Pasta della Mamma
- 12 scampi’s
- 200 gr mini broccoli
- 4 hazelnoten
- ½ courgette
- 25 cl dikke room
- 90 gr crèmade van rucola
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 scheutje koolzaadolie
Bereiding
- Pel de scampi’s.
- Snijd de halve courgette in schijfjes.
- Kook de pasta al dente en giet af.
- Kook nadien de mini broccoli à l’anglaise en giet af.
- Meng zonder op te warmen de room met de crèmade van rucola. Kruid eventueel bij.
- Laat de fijngehakte sjalot en look aanzweten in de koolzaadolie.
- Voeg de gepelde scampi’s toe en de schijfjes courgette.
- Sauteer ze vervolgens 3 minuten.
- Doe daarna de girasoli en de broccoli erbij en laat nog 1 à 2 minuten koken op een zacht vuur.
- Voeg het mengsel room/crèmade toe en laat 2 minuten inkoken.
- Hak tenslotte de hazelnoten grof en voeg ze toe aan de fricassée.
- Het is nu klaar om op te dienen !
Recept – Girasoli met asperges op Oostendse wijze
Serveer in de lente onze heerlijke girasoli met asperges aan uw klanten. Maak met garnaaltjes en kabeljauw een Oostends recept klaar om ze te laten genieten !
Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 45 min
Ingrediënten
- 10 girasoli asperges Pasta della Mamma
- 50 gr grijze garnalen
- 200 gr kabeljauwrug
- 2 eigelen
- 300 gr boter
- 1 gele citroen
- Enkele plukjes kervel
- 100 gr grof zout
Bereiding
- Meng 100 gr grof zout met 300 ml water.
- Leg de kabeljauw in deze zoutoplossing en laat 15 à 20 minuten rusten.
- Haal vervolgens de kabeljauw eruit, spoel hem met water, giet hem af en droog hem.
- Laat de boter zachtjes smelten en haal de harde bestanddelen eruit zodat je geklaard boter verkrijgt.
- Neem een derde boter weg en dompel de kabeljauw in de rest van de boter.
- Bak de kabeljauw in de boter gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 60°C.
- Meng in een pannetje de twee eigelen met een scheutje water en het sap van een halve citroen. Klop het mengsel op.
- Klop het mengsel vervolgens verder op op een zacht vuur tot het schuimig wordt en in volume verdubbelt.
- Haal het nadien van het vuur af en voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl je intensief verder opklopt.
- Voeg de grijze garnalen toe en kruid met peper en zout.
- Voeg ook, indien nodig, het sap toe van de andere halve citroen.
- Kook de girasoli al dente.
- Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken op keukenpapier.
- Schik de pasta, de stukken kabeljauw en de garnalensaus in de borden.
- Versier met enkele plukjes kervel.