Pasta met basilicum om meer pit te geven aan een gerecht
Bij Pasta della Mamma zijn wij dol op pasta met basilicum! Verse basilicum geeft een zomerse en zuiderse smaak aan een eenvoudig pastagerecht. In deze blogpost delen wij u drie manieren mee om pasta met basilicum klaar te maken.
Tomaten toevoegen
Tomaten gaan heel goed samen met basilicum. Voeg enkele kersttomaatjes of in blokjes gesneden verse tomaten toe aan de gevulde pasta met basilicum. Het contrast tussen de zuurtegraad van de tomaten en de zoetheid van het basilicum gaan perfect samen. Men kan ook enkele eetlepels tomatensaus toevoegen voor een meer uitgesproken tomatensmaak.
Mozzarella toevoegen
Mozzarella is een kaas die perfect samengaat met basilicum. Voeg wat mozzarellabolletjes toe aan de gevulde pasta met basilicum vlak voor het opdienen en laat ze een klein beetje smelten om een romige toets te geven die al zijn effect zal hebben.
Gegrilde groenten toevoegen
Gegrilde groentjes, zoals courgette, aubergine en paparika gaan heel goed samen met basilicum. Ze zorgen voor een knapperige textuur, intense aroma’s en geven een gerookte toets. Snijd de groenten in stukjes, besprenkel ze met olijfolie, zout enpeper en gril ze in de oven of op een rooster tot ze mooi gaar zijn. Voeg ze toe aan de gevulde pasta met basilicum.
De pasta met basilicumvulling is op zich al heerlijk, maar door tomaten, mozzarella of gegrilde groentjes toe te voegen, maakt men er een complete en evenwichtige maaltijd van, ideaal voor een zomers diner. Hopelijk hebben deze suggesties wat inspiratie gegeven voor uw volgende recept van pasta met basilicum!