Lasagne met schaaldieren, een heerlijk seizoensproduct
Bij Pasta della Mamma is de lasagne met schaaldieren zowel in de zomer als in de winter erg populair.
Wij kiezen de beste producten uit (vis, kreeft, krab, rivierkreeft, ..) om de vulling samen te stellen. Dit in combinatie met de zachtheid van de verse pasta van Pasta della Mamma om zo onze lasagne met schaaldieren te maken.
Lees in dit artikel onze tips voor een perfecte lasagne met schaaldieren.
Onze tips voor een perfecte lasagne met schaaldieren
- Gebruik zeevruchten van hoogwaardige kwaliteit om een rijke en heerlijke smaak te garanderen.
- Voeg groenten toe, zoals spinazie of prei, om voedingsstoffen en smaak toe te voegen aan de lasagne.
Waarom lasagne met schaaldieren op de menukaart zetten?
Lasagne met schaaldieren is een interessant gerecht omdat het twee soorten heerlijke voeding combineert, nl.pasta en zeevruchten. Garnalen, mosselen of zelfs kreeft kunnen worden gebruikt om rijke, hartige smaken aan de lasagne toe te voegen.
Bovendien kan het een optie zijn voor een lichter hoofdgerecht dan de traditionele lasagne omdat zeevruchten vaak lichter zijn dan vlees.
Met welke saus moet de lasagne met schaaldieren bereid worden?
Om een heerlijke lasagne met schaaldieren klaar te maken, gebruikt men best een lichte, subtiele saus om de fijne smaken van de zeevruchten niet te verbergen.
Een saus op basis van room, witte wijn en knoflook is een uitstekende keuze, of een licht gekruide tomatensaus. Vergeet niet om verse kruiden, zoals peterselie of basilicum, toe te voegen voor een extra frisse toets.
Onze recepten
- Recept – Lasagne met schaaldieren, bisque en minigroenten
- Lasagne met schaaldieren, kreeftenbisque met vanillestokjes, erwtenmousseline, prei, venkel en pickles van rode ui