3 feestelijke recepten met onze gevulde pasta
De gevulde pasta’s zijn heel dankbaar voor de feestdagen !
Grantortelli met eekhoorntjesbrood, Girasoli met zalm of Girasoli met truffel, deze heerlijke gevulde pasta’s zijn onze producten bij uitstek voor het winterseizoen.
Caroline Cornez, bekend van haar blog Caro’s cook line, nodigt ons uit om haar beste recepten te ontdekken als hommage aan de gevulde pasta.
Ontdek 3 eenvoudige en authentieke recepten in dit artikel.
Grantortelli met eekhoorntjesbrood met gegrilde gerookte ham, geroosterde hazelnoten en een mousseline van pastinaak:
- Grill de, in julienne gesneden, gerookte ham in een grill-pan.
- Rooster de hazelnoten gedurende 20 minuten in de oven op 140°. Schud ze regelmatig door elkaar. Hak ze vervolgens grof.
- Mousseline van pastinaak :
- 2 pastinaken
- 60 gr boter
- 1 scheutje room
- volle melk
- peper en zout
- bereiding:
Kook de geschilde pastinaak in een kookpot met de melk. Giet ze vervolgens af en mix ze samen met de boter, de room tot een zachte mousseline en kruid af met peper en zout. Bewaar deze warm in een spuitzak voor later.
- Spuit enkele torentjes mousseline op een diep bord, schik vervolgens de Grantortelli, willekeurig in het bord, strooi losjes de gegrilde ham en de geroosterde hazelnoten over het geheel.
Werk af met wat groene blaadjes of jonge scheuten.
2. Girasoli met zalm en mousseline van knolselder, kruidenolie en pickle van rode kool:
- Mousseline van knolselder:
• 1/2 knolselder
• 60 gr boter
• 1 scheutje room
• peper en zout
Kook de geschilde knolselder in kokend gezouten water. Giet vervolgens af en mix met de boter, de room en kruid het geheel. Bewaar dit warm in een spuitzak tot het je het gebruikt.
- Kruidenolie:
• 25 cl olijfolie
• 100 gr dille
• 25 gr peterselie
• peper en zout
Blancheer de kruiden enkele seconden in kokend water en dompel ze daarna onmiddellijk in ijswater. Mix de olie en de kruiden gedurende 5 minuten in een blender. Haal het geheel door een puntzeef en kruid wat bij.
- Pickle van rode kool:
• 1/4 rode kool
• 30 cl rijstazijn
• 15 cl rode wijnazijn
• peperkorrels
• 15 gr fijne suiker
Kook de azijn mengeling, de peper en de suiker even op. Giet dit over de fijngesneden rode kool en laat enkele uren marineren.
- Spuit enkele torentjes mousseline van knolselder op een bord, schik de grantortelli langs de torentjes en druppel de kruidenolie rijkelijk over het geheel. Schik de pickle van de rode kool tussen de mousseline torentjes.
3. Girasoli truffel en roerei, een tuile van Parmezaanse kaas en prei
- Roerei:
- Eieren
- Peper en zout
- 40 gr boter
- 25 cl room
Maak het roerei in een anti kleefpan tot deze droog is, mix het roerei, de kruiden, boetr en de room tot een gladde emulsie.
- Tuile van Parmezaanse kaas:
Rasp de Parmezaanse kaas op een siliconen bakmat en laat de kaas smelten in een voorgewarmde oven van 190° gedurende 5 minuten. Haal de kaas”bloem” uit de oven en laat deze even rusten en hard worden.
- Prei:
Was de prei en snijdt ze in heel fijne julienne. Fruit ze aan in boter tot ze mooi goudgeel en knapperig is.
- Verdeel wat roerei mengsel op de bodem van een diep bord, schik de grantortelli erover en presenteer het kaaskoekje tussen de pasta. Strooi wat prei krokantjes over het gehaal en werk af met wat groen of jonge groenscheuten en rasp wat verse Parmezaanse kaas over het bord.