CONTACT

3 feestelijke recepten met onze gevulde pasta

De gevulde pasta’s zijn heel dankbaar voor de feestdagen !

Grantortelli met eekhoorntjesbrood, Girasoli met zalm of Girasoli met truffel, deze heerlijke gevulde pasta’s zijn onze producten bij uitstek voor het winterseizoen.

Caroline Cornez, bekend van haar blog Caro’s cook line, nodigt ons uit om haar beste recepten te ontdekken als hommage aan de gevulde pasta.

Ontdek 3 eenvoudige en authentieke recepten in dit artikel.

Grantortelli met eekhoorntjesbrood met gegrilde gerookte ham, geroosterde hazelnoten en een mousseline van pastinaak:

Kook de geschilde pastinaak in een kookpot met de melk. Giet ze vervolgens af en mix ze samen met de boter, de room tot een zachte mousseline en kruid af met peper en zout. Bewaar deze warm in een spuitzak voor later.

Werk af met wat groene blaadjes of jonge scheuten.


2. Girasoli met zalm en mousseline van knolselder, kruidenolie en pickle van rode kool:

  1. Mousseline van knolselder:

• 1/2 knolselder

• 60 gr boter

• 1 scheutje room

• peper en zout

Kook de geschilde knolselder in kokend gezouten water. Giet vervolgens af en mix met de boter, de room en kruid het geheel. Bewaar dit warm in een spuitzak tot het je het gebruikt.

• 25 cl olijfolie

• 100 gr dille

• 25 gr peterselie

• peper en zout

Blancheer de kruiden enkele seconden in kokend water en dompel ze daarna onmiddellijk in ijswater. Mix de olie en de kruiden gedurende 5 minuten  in een blender. Haal het geheel door een puntzeef en kruid wat bij.

• 1/4 rode kool

• 30 cl rijstazijn

• 15 cl rode wijnazijn

• peperkorrels

• 15 gr fijne suiker

Kook de azijn mengeling, de peper en de suiker even op. Giet dit over de fijngesneden rode kool en laat enkele uren marineren.


3. Girasoli truffel en
roerei, een tuile van Parmezaanse kaas en prei

  1. Roerei:
    1. Eieren
    1. Peper en zout
    1. 40 gr boter
    1. 25 cl room

Maak het roerei in een anti kleefpan tot deze droog is, mix het roerei, de kruiden, boetr en de room tot een gladde emulsie.

Rasp de Parmezaanse kaas op een siliconen bakmat en laat de kaas smelten in een voorgewarmde oven van 190° gedurende 5 minuten. Haal de kaas”bloem” uit de oven en laat deze even rusten en hard worden.

Was de prei en snijdt ze in heel fijne julienne. Fruit ze aan in boter tot ze mooi goudgeel en knapperig is.

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!