Girasoli met gegrilde groentjes en een Aziatische runderbouillon
Ingrediënten voor 2 personen
- 20 stuks Girasoli met gegrilde groentjes
- 1.5 l water
- 1 kg parures van rundvlees (afsnijdsels)
- 2 uien en 2 wortels
- 1 kruidentuiltje
- 3 cm verse gember
- 1 kleine chilipeper zonder zaadjes
- 200 gr brunoise van wortel
- Voldoende lente-ui
- Voldoende geroosterde pindanootjes
Leg alle ingrediënten in een kookpot, behalve de brunoise van wortel, de lente-uien en de pasta. Laat 2u30-3u00 op een zacht vuur stoven ; regelmatig afschuimen.
Passeer daarna het geheel door een puntzeef. Laat vervolgens de wortelen lichtjes koken in de gekruide bouillon.
Kook de girasoli met gegrilde groentjes in kokend gezouten water.
Giet tot slot de bouillon in een bord en doe de pasta erbij. Werk af met wat fijngesneden lente-ui en geroosterde nootjes.