Gnocchi op Aziatische wijze, half gebakken zalm, geglaceerde wortelen met sojasaus, groene asperges, pickles van koolrabi, pansausje op basis van sojasaus
Dit gerecht brengt ons richting Azië door middel van smaken die onze proefgewoontes omvormen.
De seizoensgroenten, een zalm die net genoeg gebakken is en een smeltend gevoel in de mond geeft, gnocchi die zowel zacht als krokant zijn, knapperige groentjes en zachte groentjes, zorgen allemaal voor een mix van smaken in de mond en dat men zich helemaal elders waant.
Caroline Cornez
Geglaceerde wortelen met sojasaus
- 4 dunne wortelen
- 25 gr boter
- 150 ml sojasaus
- Peper
Snijd het midden van de wortelen in gelijke blokjes. Glaceer ze met de boter en de sojasaus en voeg water toe tot ze net bedekt worden. Laat het geheel sudderen tot het bijna volledig verdampt is. Bewaar dit met een beetje jus voor later en bewaar de rest voor het bereiden van het sausje !
Groene asperges
- 8 groene asperges
Kook de asperges gewoon à l’anglaise en bewaar ze voor het dresseren van de borden.
Pickles van koolrabi
- 1 koolrabi
- 50 gr suiker
- 100 gr rijstazijn
- 150 gr water
- Szechuanpeper
Kook het mengsel van water, suiker en azijn met de peper. Giet dit over de met mandoline fijngesneden koolrabi. Dek af en bewaar voor later. Snijd ze en plooi ze nadien in de vorm van kegeltjes bij het dresseren van de borden.
Halfgebakken zalm
- 4 stukken zalm
- Sesamolie
- Peper en zout
Snijd de stukken zalm in de lengte om telkens twee dunne stukken te hebben.
Bak ze licht aan met de velkant naar beneden in een pan met sesamolie. Draai ze om en zet het vuur uit. Laat ze op een rooster intrekken totdat de borden worden gedresseerd. Kruid ze op het einde nog bij.
Pansausje op basis van sojasaus
Deglaceer de pan waarin de zalm werd gebakken met het kookvocht van de wortelen en houd dit sausje warm in een spuitzak.
Aardappelchips
Snijd een aardappel in fijne schijfjes, snijd ze dan met behulp van een dresseerring en leg ze tussen twee antikleef bakmatten. Bak ze goudbruin in de oven op 160°C. Strooi er wat zout over wanneer ze uit de oven worden gehaald.
Gnocchi met sojasaus
- 300 gr Gnocchi Pasta della Mamma
- 70 ml sojasaus
- Peper van de pepermolen
- Voldoende sesamolie
Kook de gnocchi in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket. Zet ze daarna onmiddellijk over in een warme pan met sesamolie. Bak ze enkele minuten. Blus af met sojasaus en kruid ze met peper. Haal onmiddellijk van het vuur en bewaar voor later.
Dresseren en afwerken
Leg aan één kant van het bord de zalm met de kant van het vel naar beneden en op zijn zij.
Doe de gnocchi erbij en garneer met verschillende groenten.
Werk af met blaadjes en bloemetjes van de Oxalis.