CONTACT

Hoeveel gram pasta per persoon?

Hoeveel zou een portie pasta liefst moeten wegen ?

Iedereen houdt van pasta, of deze nu in de oven wordt bereid, met een saus of als een pastasalade. Maar als er één vraag is die we ons vaak stellen, dan is het wel wat de ideale portie is voor een bord pasta als hoofdgerecht.

Als pastaspecialist gaan wij dit na en beantwoorden al uw vragen.

Het gewicht volgens de soort pasta

Zoals u wel weet, is het gewicht van pasta niet hetzelfde voor en na het koken. Daarom is het soms moeilijk om het gepaste gewicht per persoon juist in te schatten.

Voor een bord pasta als hoofdgerecht raden wij verschillende gewichten aan.

Verse pasta

Verse pasta’s nemen minder water op bij het koken omdat ze vers zijn en ze zijn voedzamer dan droge pasta.

Met 1kg verse pasta kan men 6 porties maken.

Droge pasta

Met 1 kg droge pasta echter kan men ongeveer 8 porties maken indien ze als hoofdgerecht zijn bestemd.

We tellen dus +/- 120g droge pasta per persoon, wat neerkomt op 200 à 250g gekookte pasta.

Voorgekookte verse pasta

Voorgekookte verse pasta is verse pasta die al voorgekookt en gepasteuriseerd werd en slechts even opgewarmd moet worden voor gebruik. Voor koks is dit kostbare tijdwinst. Wij raden aan om 200/220g pasta/portie te tellen. Aangezien de pasta al werd voorgekookt, zal hij minder water opnemen.

En wat is bij saus de ideale portie?

We spreken vaak over 200 à 250g saus voor een bord pasta (als hoofdgerecht). Indien u een ovengerecht maakt, dan moet u eraan denken de pasta heel goed volledig te oversauzen om te voorkomen dat de pasta gaat uitdrogen tijdens het bakken.

Kent u de 12 ideale sauzen voor een pastagerecht ?

12 onmisbare sauzen om uw gerechten te garneren

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!