Ontdek de lasagne forestière, klaargemaakt door Caroline Cornez
Onze lasagne forestière als voorgerecht met verrassende, speelse texturen.
Caroline Cornez is een jonge lady chef die vol ideeën zit. Hierna volgt haar recept voor een sublieme lasagne forestière.
Caroline legt ons haar recept uit : « En waarom ook niet een voorgerecht met de lasagne forestière? Dat heb ik hier willen doen. Een seizoensgerecht met speelse texturen die je blijft proeven in het gerecht, met peterseliecrème die zorgt voor een frisse toets en die het bijgerechtje aan de lasagne zelf koppelt. Dit gerecht is echt een wandeling door het bos!
Lasagne forestière Pasta Della Mamma, sjalot in verschillende texturen, crème van peterselie en look, gegarneerd met ham en hazelnoot.
Voor 4 personen
Gekonfijte sjalot
• 2 sjalotten
• 50 gr boter
• Peper en zout
Warm de gekruide geschilde sjalotten en de boter op in de microgolfoven op het hoogste vermogen gedurende 4 à 5 minuten tot ze heel zacht zijn.
Haal laagje per laagje af en bewaar de mooiste voor het dresseren.
Garnituur van ham en hazelnoot
• 1 sneetje beenham met een dikte van 5mm
• 100 gr champignons
• 1/2 sjalot
• 30 gr hazelnoot
• 15 gr boter
• gehakte peterselie en knoflook zoveel als nodig
• Peper en zout
Snijd de ham, de champignons en de sjalot in een fijne brunoise.
Braad ze aan in de boter samen met de knoflook tot het vocht van de champignons volledig is verdampt.
Voeg op het einde de gehakte peterselie toe en de grof gesneden hazelnoot. Kruid bij en bewaar het geheel warm voor later.
Crème van peterselie en knoflook
• 1 bussel gekrulde peterselie
• 300 gr culinaire room
• 1 teentje knoflook
• Peper en zout
Blancheer de peterselie enkele seconden in kokend water en dompel ze daarna in ijskoud water.
Laat de room lichtjes koken met de knoflook. Mix nadien de peterselie en de room en passeer door een puntzeef. Kruid bij en bewaar een beetje warm voor later.
Gebakken champignons
2 grote witte champignons
40 gr boter
Peper en zout
Bak de champignons mooi bruin in de boter en bevochtig ze regelmatig met het braadvocht. Houd ze warm voor later.
Chips van sjalotjes
Snijd de sjalot zeer fijn in de lengte met behulp van een mandoline en bak ze in de oven op 100°C met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Poeder van gedroogde paddenstoelen
Mix gedroogde paddenstoelen zeer fijn (eekhoorntjesbrood, mix van bospaddenstoelen)
Bereiding van de lasagne
Snijd de lasagne in een driehoek wanneer deze nog lichtjes bevroren is en kook ze 10 minuten in de stoomoven. Controleer de gaarheid want dat kan enkele minuten verschillen afhankelijk van de stoomoven.
Dresseren en afwerken
Schik het mengsel van ham en paddenstoelen in de gekonfijte sjalot en leg dit op de rand van een diep bord.
Snijd met een mandoline enkele ronde schijfjes rauwe champignons en voeg ze toe als afwerking samen met wat bosui
Giet de peterseliecrème in het bord en leg er de lasagne op haar zij.
Leg hier en daar de chips, de gebakken champignons en enkele schijfjes rauwe champignons.
Bestrooi tot slot een beetje paddenstoelenpoeder op de rand van het bord.
Smakelijk !