CONTACT

Pasta della Mamma, onderdeel van het Delicen’s project

Pasta della Mamma maakt sinds enkele maanden deel uit van een consortium van bedrijven en onderzoekscentra die werken aan een productengamma dat aangepast is aan de voedingsbehoeften van ondervoede ouderen.

De bedoeling is dat dit assortiment zowel qua smaak als qua uitzicht aantrekkelijk is, niet stigmatiserend is, perfect past in de gebruikelijke menu’s van mensen die aan ondervoeding lijden en economisch competitief is.

Een leuk project voor onze R&D afdeling dat het leven van mensen die aan ondervoeding lijden alleen maar kan verbeteren.

Lees alles over het Délicen’s project in dit artikel.

Delicen’s

Het Delicen’s project is het antwoord op de alarmerende vaststelling van ondervoeding bij senioren. In België is 16% van de mensen in woonzorgcentra ondervoed en loopt 60% het risico. Daarnaast zit het terugkerende probleem ook in verschillende ziekenhuisafdelingen, waaronder geriatrie, en bij ouderen die nog thuis wonen. Dit probleem heeft zowel gezondheidskosten als economische kosten.

Momenteel proberen instellingen voor ouderen ondervoeding te behandelen door eiwitsupplementen toe te voegen. Helaas worden deze supplementen vaak weinig gebruikt en leiden ze uiteindelijk tot meer voedselverspilling.

Om deze situatie te verhelpen, wil het Delicen’s project een assortiment producten creëren dat afgestemd is op de behoeften van ondervoede ouderen en zowel op vlak van smaak als op visueel vlak aantrekkelijk is, zonder stigmatiserend te zijn door perfect te passen in de gewoonlijke menu’s en economisch competitief is. (bron: wagralim.be)

De spelers

Verschillende bedrijven werken mee aan dit project : Culinoa, LCB Bakery, Materne, Detry ainsi que l’UCL et l’Institut Meurice R&D.

Dit exclusief Waals consortium werd opgericht in het kader van de seniorenzorg zoals bepaald in het Nationaal Voedings-en Gezondheidsplan.

Nouveau call-to-action

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!