Recept : Crème en crumble van Parmezaanse kaas, aardappelpuree met knoflook, pickles van rode ui
Ingrediënten voor 4 personen
- 16 Grantortelli met basilicum
- 200 gr Paremezaanse kaas
- 200 gr bloemige aardappelen
- 1 teentje knoflook (of lookpoeder)
- 1 rode ui
- 150 ml water
- 100 ml bruine azijn
- 50 gr suiker
- 100 gr bloem
- 100 gr boter
- 100 ml melk
- 25 cl room
- Enkele basilicumblaadjes
De oven voorverwarmen op 180°C. Meng met een keukenrobot de zachte boter, de bloem en 10 gr geraspte Parmezaanse kaas. Verkruimel dit, leg het op een ovenschaal en laat ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Laat dit nadien afkoelen.
Warm de room op en voeg 50 gr geraspte Parmezaanse kaas toe. Goed kruiden met peper en bewaar voor later.
Laat het water koken met de suiker en de azijn. Giet dit over de fijngesneden rode ui en laat enkele uren marineren.
Kook de aardappelen in kokend gezouten water en stamp ze tot een puree. Voeg de warme melk toe, de gesmolten boter, de knoflook en kruid het geheel. Houd dit warm.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Schik de pasta in een diep bord en doe er een beetje saus over. Werk af met de crumble, kleine hoeveelheden puree, de pickles van rode ui en wat verse basilicum.