Auberginerolletjes met pasta
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 500g verse rigatoni
- 4 grote aubergines
- 2 dl fruitige olijfolie
- 2 dl tomatensaus
- 8 blaadjes basilicum
- 60g vers geraspte pecorino of parmezaan
- zout en peper
- fleur de sel
Bereiding
- Snijd de aubergines in de lengte in schijven van 1cm.
- Laat de aubergines 1 uur weken in een bak koud gezouten water. Leg er 2 borden op zodat ze niet aan de oppervlakte komen.
- Spoel de aubergines onder koud water en droog ze met keukenpapier.
- Verhit 2dl olijfolie in een pan en bak er de aubergines in tot ze mooi van kleur zijn.
- Laat ze uitdruipen op keukenpapier en herhaal alles tot alle aubergines op zijn. Voeg eventueel indien nodig wat olijfolie toe tijdens het bakken.
- Kook de pasta al dente in een ruime kookpan met kokend gezouten water. Giet hem daarna af.
- Leg de pasta weer in de kookpan, voeg er 1 dl tomatensaus bij en verwarm op een zacht vuur. Bestrooi met 30 g pecorino of parmezaan kaas en meng het geheel.
- Leg 3 mooie schijven aubergines dakpansgewijs in de lengte op je werkblad. Schik de pasta in het midden van de aubergines en rol ze op.
- Nappeer de borden met warme tomatensaus. Leg er de rolletjes in het midden en bestrooi met wat pecorino of parmezaanschilfers.
Suggesties
Garneer de rolletjes met een blaadje basilicum.
Bron : La cuisine de mon père Zecca (Ziti –> Ravioli)