Bami Goreng
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :45 minuten
Kooktijd : 30 minuten
Ingrediënten
- 200g brede rijstpasta (Aziatische specialiteiten)
- 400g rundsfilet
- 2 grote uien
- 2 teentjes look
- 400g groenten en julienne gesneden (bijv. Shiitake paddenstoelen, selder, wortelen, peultjes)
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 8 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel sambal oelek (te vinden in winkel met Aziatische specialiteiten)
Bereiding
- Dompel de rijstpasta 30 minuten in warm water.
- Snijd ondertussen de rundsfilet in kleine stukjes. Hak de uien en de look fijn. Was en sijd de groenten in dunne plakjes.
- Warm de olie op in een wok of in een diepe pan. Fruit de uien en de look. Voeg er geleidelijkaan de groenten toe en laat ze 4 minuten bakken door voortdurend om te roeren.
- Duw de groenten opzij in de wok of de pan en bak er in het midden het vlees goudbruin.
- Giet de pasta af en voeg hem toe in de wok met de sojasaus en de sambal oelek.
- Meng goed en bak al roerend nog 3 à 4 minuten.
Suggesties
Je kan in plaats van de Shiitake paddenstoelen grote weidepaddenstoelen gebruiken. Of gebruik de gedroogde Shiitake paddenstoelen die in alle winkels met Aziatische specialiteiten te vinden zijn (vaak onder de Chinese naam Tongu). Laat ongeveer 15g gedroogde paddenstoelen 30 minuten weken in warm water. Giet ze vervolgens af en snijd ze in brede schijven.
Bron : Pâtes exquises