Fusilli met groenten en garnaaltjes
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 35min
Ingrediënten
- 200 g fusilli, torciglioni of penne
- 3 gekleurde paprika’s, ontpit en in blokjes gesneden
- 2 uien in vier gesneden
- 300 g witte champignons, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 340 g middelgrote asperges, geschild en in 2 stukken gesneden
- 340 g gepelde diepgevroren garnalen en gepelde ontdooide garnalen
- 2 teentjes fijngesneden look
- 1/4 koffielepel vlokjes van grofgemalen chilipeper
- 6 fijngehakte groene uien
- 60 ml kippenbouillon
- 1 citroen waarvan de shil werd fijngeraspt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/4 kopje verse basilucumblaadjes
- Peper en zout
Bereiding
- Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg wat bakpapier op een ovenschaal.
- Meng de paprika’s, de uien en de champignons met de helft van de olie (1 eetlepel) in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten in de oven bakken. Draai halverwege de baktijd om.
- Voeg de asperges toe en laat nog 5 à 7 minuten verder bakken of tot ze beetgaar zijn. Houd ze nadien warm voor later.
- Kook ondertussen de pasta al dente in een kookpan met kokend gezouten water. Giet af en meng met wat olie. Bewaar voor later.
- Bak in een pan de garnaaltjes goudbruin samen met de look en de chilipeper in de resterende olie tot de garnaaltjes goed gebakken zijn. Voeg de groene uien toe en bak nog ongeveer 1 minuut verder.
- Doe er de bouillon bij, de citroenschil, de citroensap, alsook de tomatenpuree. Breng aan de kook. Voeg er de pasta toe en meng alles goed. Voeg nu de helft van de groenten erbij en meng weer alles goed. Breng op smaak.
- Schik de pasta in kommetjes. Garneer met de rest van de groenten. Werk af met basilicumblaadjes.
Suggesties
Bakken in de oven is aan te raden, zowel voor de licht gebraden smaak die de groenten krijgen als voor de praktische kant .
Bron : ricardocuisine