Gerolde lasagne met Hokkaido pompoen
Aantal personnen : 8
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 1u
Ingrediënten
- 400 g lasagnevellen
- 1 eiwit
- 1,5 kg hele hokkaido pompoen
- 80 g krokante amaretti
- 100 g appel mostarda of 70 g mostarda di Cremona
- 1 heelei + 1 eigeel
- 50 g parmezaan
- nootmuskaat, kaneel
- zout, witte peper
- 50 g parmezaan om te raspen (om te gratineren)
- 50 g boter (om te gratineren)
Bereiding
- Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de zaadjes en stoom hem.
- Verbrijzel de koekjes. Mix vervolgens de mostarda tot een puree. Plet de pompoen, kruid met peper en zout.
- Voeg 40 g gesmolten boter toe, de amaretti, de mostarda, de parmezaan en het ei. Proef en breng op smaak.
- Kook de lasagnevellen.
- Leg 3 of 4 lasagnevellen neer : ze moeten elkaar in de lengte overlappen. Smeer het geklopte eiwit op de randen. Leg er een laag vulling op, bestrooi met parmezaan en rol de lasagnevellen op.
- Wikkel de rolletjes in huishoudfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast. Maak vervolgens nog een rolletje.
- Smeer een grote ovenschaal in met boter. Snijd de rolletjes in schijven van 3 cm en leg ze in de ovenschaal. Werk af met parmezaan en klontjes boter. Laat 20 minuten in de oven gratineren (180°C).
Suggesties
Maak de rolletjes de dag ervoor al klaar of vries ze in. Snijd ze in kleine stukjes om ze lauw aan te bieden als aperitiefhapje.
Bron : Ma Little Italy Marabout