Gratin van spätzle met noten en mangold sla (snijbiet)
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u45
Kooktijd : 15min
Ingrediënten
- 60 g gepelde noten
- 125 g fijngemalen speltmeel
- 100 g fijngemalen boekweitmeel
- 1 eetlepel zeezout, 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie van koude persing
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 1 gele paprika
- 200 g tomaten, 200 g mangold sla
- 1 stengel selderij
- 1 eetlepel olijfolie van koude persing (+ olie voor de ovenshaal)
- 2 eetlepel vers gehakte peterselie
- Nootmuskaat
- Zwarte peper
- 125 mozzarella
- 50 provolone kaas
- 1 ovenschaal
Bereiding
- Hak de noten fijn. Meng ze met de speltmeel, de boekweitmeel, het zout, de eieren, 1/8 l lauw water en de olie tot er een half vloeibare deeg verkregen wordt. Bedek met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten.
- Breng ondertussen gezouten water aan de kook. Hak de ui en de look fijn. Was de groenten. Snijd de paprika in blokjes, haal de kern uit de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de slabladen in fijne reepjes en de selderij in stukjes.
- Kook de stengels van de sla 3 minuten in het gezouten water en haal ze eruit met een schuimspaan.
- Warm wat olie op in een pan. Laat er de ui, de look, de selderij en de paprika 1 minuut in zweten op een matig vuur. Doe er vervolgens de slabladen, de bladstengels en de tomaten bij. Laat nog 2 minuten verder bakken.
- Kruid royaal met peterselie, een snufje nootmuskaat, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de mozzarella in stukjes en de provolone in schijfjes. Rasp het spätzle deeg op een houten plankje en laat het koken in kokend water.
- Haal de spätzles eruit met een schuimspaan zodra ze naar boven komen. Smeer een ovenschaal in met olie en leg er de spätzles in met het slamengsel en de helft van de kaas. Bestrooi met de rest van de kaas en laat 15 minuten in de oven bakken (in het midden van de oven, heteluchtoven op 200°C)
Bron : Pâtes exquises
Bron foto: NEE