Lasagne met kabeljouw
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :50min
Kooktijd : 25min
Ingrediënten
- 1 bakje verse lasagnevellen
- 500 g tuinbonen
- 500 g pruimtomaten
- 400 g gedroogde kabeljauw
- 1 bussel groene asperges
- 80 g comté kaas
- 6 takjes tijm
- 1 teentje look
- olijfolie
- suiker
- peper en zout
- 50 cl room
- 2 eetlepels maïzena
Bereiding
- Spoel de kabeljauw, leg hem in een vergiet dat in een bak met koud water zit en laat hem gedurende 24u ontzouten door regelmatig het water te wisselen.
- Spoel de kabeljauw, pocheer hem ongeveer 8′ in kokend water. Giet hem af, verwijder het vel, snijd het visvlees los en bewaar voor later.
- Schil de asperges door enkel de punten en een derde van de stengels te bewaren en snijd ze in kleine stukjes. Kook de stengels 5′ in kokend gezouten water en de punten 3′. Dompel ze daarna meteen in ijskoud water om het kookproces te stoppen.
- Dop de tuinbonen en dompel ze enkele seconden in kokend gezouten water om ze uit hun schil te kunnen halen.
- Schil en ontpit de tomaten. Snijd ze in vier en fruit ze in een beetje olijfolie in een pan samen met het teentje look en een takje tijm. Kruid met peper, zout en suiker. Bewaar voor later.
- Maak de saus klaar. Verdun de maïzena in een eetlepel koude room en bewaar voor later. Warm de room op in een kookpan, voeg 5 takjes tijm toe en laat 10′ trekken. Haal de tijm eruit en voeg het mengsel maïzena-room al roerend toe. Zet weer op het vuur en laat 1 à 2 minuten koken.
- Verwarm uw oven voor op 190°C. Pocheer de lasagnevellen, telkens in kleine hoeveelheden. Haal ze geleidelijkaan uit het kokend water en leg ze mooi plat op een vochtige doek.
- Smeer een ovenschaal lichtjes in. Leg telkens over elkaar een laag lasagnevel, een laag saus, tomaten, kabeljouw en asperges.
- Herhaal dit en vervang de asperges door de tuinbonen, en eindig met een laag lasagnevel. Garneer met een dun laagje tomaten en comté schilfers.
- Zet uw oven op grill en laat de lasagne even goudbruin bakken.
Bron : recept: Gael