Lasagne met lentegroenten en burrata kaas
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :40min
Kooktijd : 50min
Ingrediënten
- 500 g verse lasagnevellen (of 4 verse pastavellen 15-30cm)
- 70 g boter
- 70 g bloem
- 1 liter verse volle melk
- 4 snufjes verse nootmuskaat
- zout
- groentebouillon
- 500 g burrata kaas
- 100 g parmezaan
- 1 bussel groene asperges
- 300 g doperwten
- 20 g boter
- 1 bussel bosuitjes
- 2 middelgrote courgettes
- 3 eetlepels olijfolie
- zout, nootmuskaat
Bereiding
- Maak de bechamelsaus klaar. Smelt de boter, doe de bloem erbij en meng goed. Wanneer de bloem begint te kleuren voeg je geleidelijk de melk al roerend toe om klonters te voorkomen.
- Laat 10 minuten binden zodra ze kookt. Kruid met zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.
- Kook de de erwten op een matig vuur in een beetje groentebouillon of gezouten water tot ze mals zijn.
- Snijd de asperges in ringetjes (het zachte deel), de bosuitjes met de groene stengel en de courgettes in blokjes.
- Bak ze enkele minuten apart in een pan met 1 eetlepel olie voor elke groente en een klontje boter: ze moeten namelijk krokant worden. Kruid met wat zout.
- Laat 50 cl water koken, doe er zout bij en laat er de punten van de asperges in koken gedurende 2 à 3 minuten. Bewaar voor later.
- Kook de lasagnevellen. Giet ze goed af alvorens ze op een vochtige doek neer te leggen.
- Smeer een ovenschaal in met boter. Leg er een laag lasagnevellen in, een dunne laag bechamelsaus, een laag groenten, ondermeer de punten van de asperges in de helft gesneden, kleine stukjes burrata kaas en bestrooi daarna met parmezaan kaas.
- Herhaal dat 3 maal.
- Gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Suggesties
De burrata is de romige mozzarella uit Apulië. Hij moet zeer vers gegeten worden zodat zijn smeuïgheid behouden blijft. Bij gebrek aan deze kaas kan hij vervangen worden door verse ricotta gemaakt van schapenmelk of door brocciu.
Bron : Ma Little Italy Marabout