CONTACT

Luingine met zeevruchten in papillote

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 25min

Ingrediënten

  • 950 g verse linguine
  • 200 g ringetjes calamaris
  • 100 g garnalen
  • 100 g mosselen
  • 200 g tomatensaus
  • 10 blaadjes fijngehakte platte peterselie
  • 50 g extra vierge olijfolie
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje look zonder kiem
  • fleur de sel
  • 1 bakpapier

Bereiding

  • Fruit in een steelpannetje het teentje look met 2 eetlepels olijfolie, doe daarna de mosselen erbij, de garnaaltjes en de calamaris, de tomatensaus en de platte peterselie.
  • Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur en voeg op het einde van de kooktijd de resterende olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de linguine al dente in kokend en licht gezouten water. Giet daarna af.
  • Meng de tomatensaus met zeevruchten samen met de pasta en schik het geheel in 4 papillotten. Voeg de tijm en de laurier toe en sluit ze.
  • Bak de papillotten 5 minuten in de oven.
  • Dien in warme borden op, laat je tafelgenoten gerust zelf de papillotten openmaken om te genieten van de geur die dan vrijkomt en bestrooi met wat fleur de sel.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!