Luingine met zeevruchten in papillote
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 25min
Ingrediënten
- 950 g verse linguine
- 200 g ringetjes calamaris
- 100 g garnalen
- 100 g mosselen
- 200 g tomatensaus
- 10 blaadjes fijngehakte platte peterselie
- 50 g extra vierge olijfolie
- 4 blaadjes laurier
- 4 takjes tijm
- 1 teentje look zonder kiem
- fleur de sel
- 1 bakpapier
Bereiding
- Fruit in een steelpannetje het teentje look met 2 eetlepels olijfolie, doe daarna de mosselen erbij, de garnaaltjes en de calamaris, de tomatensaus en de platte peterselie.
- Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur en voeg op het einde van de kooktijd de resterende olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de linguine al dente in kokend en licht gezouten water. Giet daarna af.
- Meng de tomatensaus met zeevruchten samen met de pasta en schik het geheel in 4 papillotten. Voeg de tijm en de laurier toe en sluit ze.
- Bak de papillotten 5 minuten in de oven.
- Dien in warme borden op, laat je tafelgenoten gerust zelf de papillotten openmaken om te genieten van de geur die dan vrijkomt en bestrooi met wat fleur de sel.
Bron : Zecca