Maltagliati met lamsragout
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 45min
Ingrediënten
- 700 g verse maltagliati
- 60 g boter
- 100 g parmezaan
- 400 g lamsschenkel
- 1 ui in kleine blokjes gesneden
- 2 teentjes look
- 300 g gepelde tomaten in blokjes gesneden
- 2 rode paprika’s
- 3 laurierblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 g boter (voor de ragout)
- 10 cl droge witte wijn
- 10 à 20 cl groentebouillon
- Peper, zout
Bereiding
- Snijd het vlees en de paprika’s in blokjes van 1 cm. Warm in een pan de olie op met 20 g boter en fruit de look en de laurier (zonder ze te laten aanbranden).
- Voeg het vlees toe en bak het goudbruin op een hog vuur gedurende 10 minuten. Bevochtig met de witte wijn. Wanneer het vloeistof is vedamd, kruid je met peper en zout. Voeg dan de tomaten toe en 10 cl bouillon. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
- Fruit de paprika’s en de ui in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg ze toe aan de ragout 10 minuten voor het einde van zijn kooktijd. Als de ragout heel dik is, voeg je een beetje bouillon toe. Houd hem warm.
- Kook de pasta in kokend gezouten water zo’n 3 à 4 minuten nadat het water weer begint te koken.
- Giet de pasta af, meng ze met het boter in een kom, voeg de ragout toe en dien op met geraspte parmezaan.
Bron : Ma Little Italy Marabout