Millefeuille van zalm en geitenkaas
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 8min
Ingrediënten
- 15 verse lasgnevellen
- 2 Atlantische gerookte zalmhaasjes
- 2 verse geitenkazen
- 2 onbehandelde citroenen
- 2 goedgevulde eetlepels mascarpone
- 1/2 boeketje dille
- olijfolie
- Peper
- Grofgehakte peper
- Fleur de sel (facultatief)
Bereiding
- Kook de verse lasagnevellen in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Doe ze dan even in koud water en giet ze daarna zorgvuldig af.
- Schik ze in een diep bord en besprenkel elke vel met olijfolie.
- Snijd de gerookte zalmhaasjes in plakjes met een dikte van 0,5 cm.
- Laat de geitenkazen afdruipen en meng ze met de mascarpone met behulp van een vork. Doe er wat geraspte citroenschil bij, meng alles, kruid met peper en bewaar het geheel koel.
- Haal de blaadjes van de dille af. Snijd de resterende citroen in fijne schijfjes en daarna in kleine driehoeken zoals scherven.
- Snijd de lasagnevellen in de lengte doormidden zodat rechthoeken van 9cm breed verkregen worden.
- Leg zo’n rechthoekige lasagnevel op een bord. Bedek met een laag kaas, daarna weer een lasagnevel met gerookte zalm en bestrooi met dille en fleur de sel.
- Herhaal dit en eindig met een laag lasagnevel.
- Garneer een kant van de lasagne met dille, de andere kant met citroen driehoekjes en trek er een lijnte met grof gehakte peper tussen.
Bron : Gael