CONTACT

Nestjes gegratineerde pasta

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :45min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 400 g verse groene tagliatelle van Pasta della Mamma
  • 2 eetlepels boter (+ voor de ovenschaal)
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 ml visfumet
  • Witte peper
  • 600 g goed stevige tomaten
  • 1 boeketje dille
  • 16 kleine of 8 grote rauwe garnalen
  • 125 g mozzarella
  • Zout

Bereiding

  • Breng gezouten water aan de kook. Kook er de pasta in tot hij al dente is. Giet dan af.
  • Laat ondertussen boter smelten in een kookpan. Voeg de bloem toe en het visfumet. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur zonder deksel tot een vrij dikke saus wordt verkregen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C. Doe de tomaten onder warm water, pel ze, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
  • Was en hak de dille fijn en voeg hem toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de pasta in een met boter ingesmeerde ovenschaal en maak 8 kleine nestjes met behulp van een vork. Afhankelijk van de grootte van de garnalen, 1 of 2 per nestje zetten.
  • Nappeer met de dillesaus en strooi er de tomatenblokjes over.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Verdeel ze over de pasta. Gratineer 20 minuten (in het midden van de oven, heteluchtoven op 200°C).

Suggesties

Gebruik zeker rauwe garnalen: ze zullen in de oven bakken. Je vindt er bij de vishandelaar of in de supermarkt in de diepvriesafdeling. Zeevruchten die al gebakken zijn, drogen uit in de oven. Hoe moet je garnalen pellen: trek de kop eraf door er lichtjes aan te draaien. Maak een insnijding langs de buik en haal het darmkanaal eruit. Haal het zwarte deel met een pincet eruit. Je kan eventueel vooraf een insnijding langs de rug van de garnaal maken.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!