CONTACT

Pappardelle met eendenragout

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 1u

Ingrediënten

  • 700 g verse pappardelle
  • 60 g boter
  • 100 g parmezaan
  • 1 in vier gesneden eend
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g wortelen
  • 100 g ui
  • 100 g stengel selderij
  • 2 teentjes look
  • 2 mooie takjes rozemarijn
  • 15 cl droge witte wijn
  • 50 cl bouillon
  • 400 g tomaten in blik
  • Zout, peper

Bereiding

  • Fruit in een grote pan met een soeplepel olijfolie de stukjes eend op de kant van het vel. Wanneer het vlees goudbruin is gebakken, gooi je het vet weg.
  • Voeg de fijngehakte groenten en de rozemarijn toe. Laat 10 minuten bakken. Giet de wijn erbij en laat verdampen op een hoog vuur. Voeg de bouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout.
  • Dek af en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Wanneer het vlees is gebakken, verwijder je het vel en de knoken. Snijd dan het vlees in kleine stukjes en zet ze terug in de pan. Voeg wat bouillon toe als de saus te dik is.
  • Kook de pasta in kokend gezouten water zo’n 3 à 4 minuten nadat het water weer begint te koken. Giet de pasta af en meng hem met de boter in een grote schaal. Giet de ragout erover en dien op met geraspte parmezaan.

Suggesties

Indien je weinig tijd hebt, kan je de ragout met een ontbeend en gesneden gebraden eend maken. Verwarm het vlees dan snel op in de gebakken groenten.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!