Pappardelle met lamsragout en radicchio
Aantal personen : 4
kooktijd : 1u25
Bereidingstijd : 20min
Ingrediënten
- 400 g verse pappardelle Pasta della Mamma
- 500 g lamsgehakt
- Napolitaanse saus (tomatensaus) Pasta della Mamma
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 selder
- 1 takje tijm
- ½ radicchio
- 100 g erwten
- 25 cl rode wijn
- 75 g geraspte parmezaan
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper
- Boter
- Verse kruiden
Bereiding
- Snijd de ui, de wortelen en de selder in brunoise (in blokjes).
- Laat de groenten aanzweten in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie.
- Doe het lamsgehakt en de tijm erbij en laat even sudderen.
- Wanneer het lamsvlees een mooie kleur heeft verkregen, voeg je de rode wijn toe. Laat deze vervolgens tot de helft inkoken.
- Kruid de tomatensaus naar eigen smaak en voeg ze toe aan de bereiding.
- Dek af en laat een uur tot anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.
- Kook de pappardelle al dente in kokend gezouten water.
- Snijd de radicchio in dunne reepjes ; kruid ze met olijfolie en zout.
- Giet de pasta af en meng hem met de boter, de radicchio en de erwten.
- Dresseer de borden, nappeer de pasta met de ragout en bestrooi met parmezaan en verse kruiden.
Bron : Pasta della Mamma