Pappardelle met olijven en andijvie
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 20min
Ingrediënten
- 500 g verse pappardelle
- 2 andijvie
- 50 g gezouten kappertjes
- 100 g zwarte olijven
- 50 g pijnboompitten
- 1 teentje look zonder kiem
- 1 peperoncino
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Laat de kappertjes in water weken. Spoel ze daarna overvloedig om ze te ontzouten.
- Ontpit de olijven, bewaar er 12 en snijd de anderen grof.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof en bewaar voor later.
- Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren te verwijderen. Blancheer ze nadien in kokend gezouten water gedurende 2 minuten.
- Giet de andijvie af en mix ze met 2 eetlepels kookwater en 1 eetlepel extra vierge olijfolie. Je verkrijgt een groene en glanzende saus.
- Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan, doe de in plakjes gesneden look erbij en een snufje fijngehakte peperoncino. Laat lichjes kleuren. Voeg dan de andijviesaus, olijven en kappertjes toe.
- Laat 2 minuten koken, bewaar warm.
- Kook de pasta al dente in een grote hoeveelheid kokend lichtjes gezouten water. Giet de pasta af, bewaar 2 eetlepels van het kookwater.
- Verwarm snel de saus 1 minuut op een hoog vuur en doe de 2 eetlepels kookwater erbij.
- Nappeer de borden met een beetje saus, schik de pasta in de borden, besprenkel met wat overgebleven saus en bestrooi met pijnboompitten en enkele olijven.
Bron : Zecca