CONTACT

Pappardelle met olijven en andijvie

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 500 g verse pappardelle
  • 2 andijvie
  • 50 g gezouten kappertjes
  • 100 g zwarte olijven
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje look zonder kiem
  • 1 peperoncino
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Laat de kappertjes in water weken. Spoel ze daarna overvloedig om ze te ontzouten.
  • Ontpit de olijven, bewaar er 12 en snijd de anderen grof.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof en bewaar voor later.
  • Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren te verwijderen. Blancheer ze nadien in kokend gezouten water gedurende 2 minuten.
  • Giet de andijvie af en mix ze met 2 eetlepels kookwater en 1 eetlepel extra vierge olijfolie. Je verkrijgt een groene en glanzende saus.
  • Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan, doe de in plakjes gesneden look erbij en een snufje fijngehakte peperoncino. Laat lichjes kleuren. Voeg dan de andijviesaus, olijven en kappertjes toe.
  • Laat 2 minuten koken, bewaar warm.
  • Kook de pasta al dente in een grote hoeveelheid kokend lichtjes gezouten water. Giet de pasta af, bewaar 2 eetlepels van het kookwater.
  • Verwarm snel de saus 1 minuut op een hoog vuur en doe de 2 eetlepels kookwater erbij.
  • Nappeer de borden met een beetje saus, schik de pasta in de borden, besprenkel met wat overgebleven saus en bestrooi met pijnboompitten en enkele olijven.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!