Pappardelle met roquefort, truffel en pesto
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 10min
Ingrediënten
- 940 g verse pappardelle
- 300 g roquefort
- 3 kleine truffels (vers of uit bokaal)
- 2 boeketjes rucola
- 6 eetlepels olijfolie
- Enkele bladeren groene sla
- 100 g pinboompitten
- 60 g geraspte parmezaan
- 4 boeketjes basilucum
- 4 teentjes look
- 10 cl olijfolie
- Zout en peper van de molen
Bereiding
- Maak de pesto klaar. Was het basilicum, droog het en haal de blaadjes af. Schil en hak de teentjes look fijn.
- Mix snel het basilicum, de look en de pijnboompitten. Doe dan de parmezaan erbij, het zout, de peper en de olijfolie terwijl je die in dunne straaltjes giet.
- Kook de pappardelle in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
- Snijd de truffels in zeer fijne plakjes. Verkruimel de roquefort. Was en centrifugeer de groene sla alsook de rucola ( verwijder de harde delen)
- Verdeel de slabladeren op de borden. Meng voorzichtig de sla met de verkruimelde roquefort, de dunne plakjes truffel en de rucola.
- Besprenkel met olijfolie en verdeel over de borden. Dien met de pesto apart op.
Bron : Gael