Recept – Aubergine rollade, crumble van feta
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 45 min
Ingrediënten
- 2 rollades met aubergine Pasta della Mamma
- ½ aubergine
- 100 g houtsnippers van eikenhout
- 50 g bloem
- 20 g suiker
- 100 g feta
- 1 kleine gele courgette
- 1 kleine groene courgette
- Olijfolie
- Zout en Espelette peper
- 1 citroen
Bereiding
- Meng de suiker en de bloem in een kom.
- Verkruimel de feta.
- Bak de verkruimelde feta in de oven op 180°C tot de crumble mooi goudbruin is.
- Verkruimel de crumble van feta nogmaals met je handen en bewaar voor later op een droge plaats.
- Snijd de aubergine doormidden, maak lichte inkervingen in het vlees van de aubergine en besprenkel met olijfolie.
- Kruid met zout en bak ze met de rollades en de houtsnippers (voor een rookeffect) in de oven op 180°C gedurende 30 à 40 minuten.
- Snijd ondertussen de courgettes in dunne plakjes met behulp van een dunschiller of een mandoline.
- Kruid ze met een scheutje olijfolie, wat citroensap, zout en Espelette peper.
- Dresseer de rollade met de crumble en de gebakken aubergine.
- Doe er de courgette salade bij en besprenkel met vinaigrette.
- Laat het smaken.
Bron : Pasta della Mamma