Recept – Casarecce met pompoencrème voor Halloween
Een nieuwe pastavorm komt ons gamma uitbreiden : de casarecce ! Ontdek hem met ons heerlijk feestelijk recept voor Halloween !
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 100 gr verse casarecce Pasta della Mamma
- 200 gr pompoen, in blokjes gesneden
- 100 cl room
- 100 gr gezouten boter
- 2 fijne sneetjes bresaola
- 10 salieblaadjes
- 1 sneetje roggebrood
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 teentje look
- 2 eetlepels crèmade van walnoten Pasta della Mamma
- Enkele jonge scheuten lavas
Bereiding
- Laat de bresaola, het roggebrood en de pijnboompitten in de oven drogen op 100°C gedurende 1u30.
- Maak een pompoenpuree door de pompoenblokjes à l’anglaise te koken.
- Giet ze daarna af en mix ze fijn in een blender samen met de vloeibare room en 50 gr boter.
- Kruid met zout en Espelette peper en houd de bereiding warm.
- Maak vervolgens een salieboter klaar door de rest van de boter zachtjes te laten smelten met het geplette teentje look en de salieblaadjes.
- Zet het vuur lager en laat een tiental minuten intrekken. Filter daarna.
- Kook de casarecce al dente, giet ze af en meng ze met de crèmade van walnoten.
- Dresseer de pompoencrème in het bord en verdeel er de pasta over.
- Doe er stukjes roggebrood en bresaola bij.
- Bestrooi met enkele pijnboompitten en jonge scheuten lavas.
- En om te eindigen, schenk je er wat salieboter over.
Bron : Pasta della Mamma