Recept – Citroenschuimtaartje op « Pasta della Mamma » wijze
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 1 pastavel Pasta della Mamma
- 180 ml citroensap
- 5 eieren
- 180 gr griessuiker
- 150 gr boter
- 100 gr bloemsuiker
- 1 gelatineblaadje
- 2 afzonderlijke taartvomen
Bereiding
- Laat het gelatineblaadje in koud water weken zodat het zacht wordt.
- Klop twee eiwitten stijf.
- Doe er 80 gr bloemsuiker bij om een stevige meringue te verkrijgen. Doe de meringue in een spuitzak.
- Vorm meringue staafjes op een stuk bakpapier en laat 1u30 in de oven bakken op 100°C.
- Snijd twee cirkerls uit de pastavel met een iets grotere diameter dan de bakvormen (1 à 2 cm meer).
- Kook deze ronde pastavellen in koken gesuikerd water.
- Giet af en bekleed de bakvormen.
- Bestrooi royaal met bloemsuiker en zet 15 minuten in de oven op 200°C.
- Schil ondertussen de schil van twee citroenen zo dun mogelijk en leg deze zeste in een kookpot.
- Voeg de citroensap toe, het griessuiker en 3 eieren.
- Kluts het geheel flink op het vuur tot het mengsel 85°C bereikt heeft.
- Haal vervolgens van het vuur af en doe er het gelatineblaadje bij die daarvoor al was afgegoten. Meng alles.
- Doe de koude boter erbij wanneer de thermometer 45°C aangeeft en meng alles met de mixer.
- Leg de bereiding één uur in de koelkast tot de gelatine is opgesteven.
- Wanneer alle onderdelen klaar zijn, bedek je met behulp van een spuitzak de bodem van de taart met het romige citroenmengsel en leg je er stukjes meringue op.
Suggestie
Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.
Bron : Pasta della Mamma