Recept – Cupcake op “al’jote” wijze
Als u creatief wil zijn met pasta, dan kan u onze verse pastavellen een vorm geven zodanig dat er originele, hartige cupcakes van gemaakt kunnen worden. Het is snel, lekker, en u kan ze volgens uw eigen creativiteit klaarmaken !
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 1 verse pastavel Pasta della Mamma
- 1 snijbiet
- 1 teentje look
- 1 ui
- 1 ei
- 100 gr verse geitenkaas
- 50 gr boter
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
- Meng de geitenkaas met het ei en de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
- Snijd de ui en de snijbietbladeren fijn en laat ze aanzweten in een klontje boter.
- Voeg de groenten en de fijngehakte peterselie toe aan de bereiding met geitenkaas.
- Voor 1 cupcake :
- Snijd uit het verse pastavel een vierkant van 10 cm uit.
- Snijd er ook een cirkel uit m.b.v. een dresseerring en met dezelfde diameter als je cupcake vormpje.
- Bekleed een cupcake vormpje met het vierkante pastavel.
- Vul die vervolgens met je bereiding.
- Je kan, als je dat wil, het ronde pastavel bovenop de cupcake leggen en het geheel bestrooien met wat kaas om te gratineren.
- Laat in de oven bakken op 100°C gedurende 15 à 20 minuten.
- Zet daarna onder de grill om de bovenkant van de cupcake te gratineren.
Suggestie
Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.
Bron : Pasta della Mamma