Recept – De tomaat-mozzarella in een nieuw jasje door Pasta della Mamma
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 2 nestjes verse Tagliatelle Pasta della Mamma
- 20 cl Napolitaanse saus (tomatensaus) Pasta della Mamma
- 25 cl olijfolie
- 1 bussel basilicum
- 10 gr bloem
- 80 cl water
- 1 bol mozzarella
- 3 eetlepels mozzarella vocht
- 3 eetlepels room
- Espelette peper
Bereiding
- Mix de mozzarella samen met het vocht van de mozzarella en de room fijn.
- Kruid met peper, zout en Espelette peper.
- Passeer het mengsel door een puntzeef en zet over in een sifon.
- Zet de sifon au bain marie.
- Mix de basilicum met 20 cl olijfolie in de blender om een basilicumolie te maken. Bewaar voor later.
- Mix 20 gr basilicumolie, 10 gr bloem, 80 cl water en een snufje zout. Bewaar voor later.
- Schep een pollepel van deze bereiding in een antikleefpan en laat enkele minuten bakken tot er twee krokante en gekartelde tuiles worden gevormd.
- Leg ze op wat keukenpapier. Bewaar voor later.
- Warm de Napolitaanse saus op, mix ze fijn en klop ze dan met de rest van de olijfolie op tot een coulis.
- Kruid vervolgens met peper, zout en Espelette peper.
- Kook de tagliatelle al dente.
- Schik een nestje tagliatelle in het midden van een bord en spuit er de mozzarellabereiding op met de sifon.
- Voeg de tomatencoulis toe, enkele druppeltjes basilicumolie en enkele blaadjes verse kruiden.
- Dien op !
Bron : Pasta della Mamma