Recept – Fricassée van gamba’s en girasoli asperges met crèmade van rucola
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 6 girasoli asperges Pasta della Mamma
- 12 scampi’s
- 200 gr mini broccoli
- 4 hazelnoten
- ½ courgette
- 25 cl dikke room
- 90 gr crèmade van rucola
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 scheutje koolzaadolie
Bereiding
- Pel de scampi’s.
- Snijd de halve courgette in schijfjes.
- Kook de pasta al dente en giet af.
- Kook nadien de mini broccoli à l’anglaise en giet af.
- Meng zonder op te warmen de room met de crèmade van rucola. Kruid eventueel bij.
- Laat de fijngehakte sjalot en look aanzweten in de koolzaadolie.
- Voeg de gepelde scampi’s toe en de schijfjes courgette.
- Sauteer ze vervolgens 3 minuten.
- Doe daarna de girasoli en de broccoli erbij en laat nog 1 à 2 minuten koken op een zacht vuur.
- Voeg het mengsel room/crèmade toe en laat 2 minuten inkoken.
- Hak tenslotte de hazelnoten grof en voeg ze toe aan de fricassée.
- Het is nu klaar om op te dienen !
Bron : Pasta della Mamma