Recept – Gebakken hindefilet, linguine met kastanjeroomsaus en gestoofde mini-bindsla
In het seizoensrecept voor de eindejaarsfeesten combineren we onze linguine met een huisbereide kastanjecrème, vergezeld van gebraden hindefilet en gestoofde mini-bindsla.
Aantal personen : 2
Kooktijd : 50 min
Bereidingstijd : 1h
Ingrediënten
- 200 gr linguine Pasta della Mamma
- 100 gr gestoomde kastanjes
- 15 cl room
- 10 cl kalfsjus
- 300 gr hindefilet
- 2 mini-bindsla
- 1 walnoot
- 1 scheutje walnootolie
- Boter
- 5 cl koolzaadolie
- 1 sjalot
- 10 cl witte wijn
Bereiding
- Rooster de kastanjes en de walnoot in een pan zonder vetstof.
- Neem twee eetlepels geroosterde kastanjes uit de pan.
- Warm de room op. Voeg de kastanjes toe zodra de room kookt.
- Zet het vuur af en laat de kastanjes 15 à 20 minuten intrekken.
- Mix de kastanjeroomsaus.
- Meng vervolgens met de koolzaadolie, breng op smaak en bewaar voor later.
- Bak in een beetje boter de hindefilet en mini- bindsla ongeveer 10 minuten.
- Bak het vlees mooi rosé, haal het van het vuur en laat een tiental minuten rusten.
- Laat in dezelfde pan de fijngesneden sjalot aanzweten.
- Voeg de witte wijn toe en laat tot 1/3 inkoken.
- Doe vervolgens de kalfsjus erbij en laat tot de helft inkoken.
- Voeg dan de kastanjeroomsaus toe en kruid eventueel bij.
- Kook de linguine à l’anglaise en giet ze af.
- Verwarm de kastanjeroomsaus en meng de pasta erdoor.
- Pareer de hindefilet.
- Maak de bladeren van de sla los.
- Schik op een plat bord de slabladeren naast elkaar zodat ze een rechthoek vormen.
- Leg er het vlees op en desseer de linguine naast de slabladeren.
- Rasp de walnoot over de pasta, doe er enkele schilfers geroosterde kastanjes bij (die uit de pan werden genomen alvorens de room werd toegevoegd) en besprenkel met een scheutje walnootolie.
Bron : Pasta della Mamma