Recept – Gevulde courgette met trivelli en parmezaanse kaas
Aantal personen : 2
Kooktijd : 45 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 200 gr verse trivelli Pasta della Mamma
- 1 groene courgette
- ½ gele courgette
- 1 wortel
- ½ stengel selderij
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 20 cl witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 cl passata di pomodoro
- 50 gr parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
- Espelette peper
- Olijfolie
- Enkele kerstomaatjes als versiering
- Enkele blaadjes basilicum als versiering
Bereiding
- Schil om te beginnen de wortel, de ui en de selderij en snijd ze in fijne brunoise.
- Fruit de groentebrunoise aan in een goede scheut olijfolie.
- Doe na 5 minuten de tijm erbij, de rozemarijn en het geplette teentje look.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat nog enkele seconden koken.
- Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
- Doe daarna de passata erbij en laat met deksel op een zacht vuur koken gedurende 45 minuten.
- Snijd ondertussen de gele courgette in fijne brunoise en fruit ze kort in een beetje olijfolie. Houd de krokante brunoise warm voor later.
- Snijd de groene courgette in de lengte doormidden en haal de kern eruit.
- Kruid de binnenkant van de courgette met zout, Espelette peper en olijfolie en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C.
- Kook vervolgens de trivelli al dente. Giet af en bewaar voor later.
- Mix de saus lichtjes wanneer ze klaar is en behoud daarbij enkele stukjes groenten.
- Meng de pasta met de saus en de geraspte parmezaanse kaas. Voeg dan de brunoise van gele courgette erbij en enkele blaadjes basilicum.
- Vul de courgette met de pastabereiding.
Bron : Pasta della Mamma