Recept – Girasoli gorgonzola-noten, Anjou duif en gebakken groentjes met braambessensap
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 6 girasoli gorgonzola¬en Pasta della Mamma
- 1 Anjou duif
- 250 gr braambessen
- 2 eetlepels Xeres
- 20 cl kalfsjus
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- Een halve stengel selderij
- 2 teentjes look
- 2 kruidentuiltjes
- 4 roze radijzen
- ¾ roosjes van Romanesco (groene torentjesbloemkool)
- 2 hazelnoten
- 20 gr gorgonzola
- Olijfolie
- Eendenvet
Bereiding
- Zet eerst en vooral 6 braambessen opzij voor de garnering.
- Leg de rest van de braambessen in een mengkom en dek ze hermetisch af met huishoudfolie.
- Verwarm de braambessen 1u tot 1u30 au bain marie.
- Snijd de bouten en de filets van de duif en bewaar ze koel.
- Het karkas van de duif grof hakken en in een scheutje olijfolie aanbraden op een hoog vuur.
- Snijd een sjalot, een wortel en een halve stengel selderij in brunoise. Voeg ze toe aan de stukken karkas.
- Doe er ook een geplet teentje look bij, een kruidentuiltje en de Xeres. Laat het vocht volledig inkoken.
- Voeg vervolgens de kalfsjus toe en laat 45 minuten met deksel koken.
- Passeer daarna alles door een puntzeef en laat tot de gewenste consistentie inkoken.
- Neem de braambessensap zonder de gekookte braambessen te pletten.
- Kruid je bereiding bij en doe er de helft van de braambessensap bij.
- Konfijt de duivenboutjes door ze in het eendenvet te dompelen met een geplet teentje look en een kruidentuiltje.
- Zodra ze gaar zijn, laat je ze afdruipen.
- Schil een sjalot en snijd die in twee. Maak ook de radijzen schoon en snijd ze in twee.
- Bak de groentjes in een beetje boter. Wanneer ze halfgaar zijn, voeg je de rest van het braambessensap toe en glaceer je ze tot ze gaar zijn.
- Kook de roosjes van de Romanesco bloemkool à l’anglaise en snijd mooie stukjes uit.
- Kook de ravioli al dente. Giet ze af en kruid ze met zout, peper en olijfolie.
- Bak de duivenfilets in een beetje vetstof.
- Wanneer ze gaar zijn, doe je de boutjes erbij om ze te kleuren en op te warmen.
- Dresseer de ravioli, de in de helft gesneden duivenfilet en de duivenbout.
- Doe er de groentjes bij die met braambessensap werden geglaceerd, de Romanesco bloemkool en de rauwe braambessen.
- Doe er tot slot wat duivenjus bij, enkele stukjes hazelnoot en kleine stukjes verse gorgonzola.
Bron : Pasta della Mamma