Recept – Girasoli met eekhoorntjesbrood, emulsie met crèmade van walnoten
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 2 eigelen
- 10 girasoli met eekhoorntjesbrood Pasta della Mamma
- 10 cl gevogeltefond
- 15 cl vloeibare room
- 1 kleine truffel
- 2 eetlepels crèmade van walnoten
- 4 dunne sneetjes lomo
- 2 stuks mooie verse eekhoorntjesbrood
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 takje tijm
- Grof zout
Bereiding
- Leg het grof zout in een grote kom. Maak een putje en leg er de rauwe eigelen in.
- Bedek met zout en laat ongeveer 30 minuten « inwerken »
- Haal na 30 minuten voorzichtig de eigelen uit het zout en spoel ze met water om het overtollige zout te verwijderen.
- Bewaar voor later.
- Warm de gevogeltefond en de room op.
- Voeg de crèmade toe door een emulsie te maken met behulp van een staafmixer.
- Kruid eventueel bij en bewaar warm.
- Snijd de paddenstoelen in brunoise en sauteer ze even met de versnipperde sjalot, het geplette lookteentje en het takje tijm. Snijd de sneetjes lomo in julienne, haal de pan van het vuur, en voeg ze dan hierbij.
- Kook de girasoli al dente.
- Schik de brunoise van eekhoorntjesbrood in een diep bord.
- Leg de girasoli erop.
- Emulgeer nogmaals de saus en nappeer de pasta.
- Tot slot, leg het in zout ingewerkte eigeel erop en werk af met enkele mooie plakjes verse truffel.
- Dien onmiddellijk op.
Suggestie
Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.
Bron : Pasta della Mamma