Recept – Girasoli met zalm
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidstijd : 45 min
Ingrediënten
- 6 Girasoli met zalm Pasta della Mamma
- 1 zalmfilet
- Marinade (voor 1kg zalm) :3 eetlepels grof zout
- 1 eetlepel fijne suiker
- zeste van een gele citroen
- zeste van een appelsien
- 3 eetlepels fijngesneden dille
- 1 aubergine
- Olijfolie
- 6 fijne schijfjes lange radijs
- 1 bosje dille
- 20 cl visbouillon
- 5 cl olijfolie
- Avruga
- Zout
- Peper
- Espelette peper
- Hazelnootolie
Bereiding
- Maak eerst een Gravlax zalm klaar :
- Laat een verse zalmfilet met vel minstens 24 u marineren in de marinade
- Spoel hem onder koud water en droog hem met een propere doek
- Koel bewaren
- Bereid vervolgens een kaviaar van aubergines :
- Halveer de aubergines in de lengte
- Kruid met zout en wrijf de snijvlakken in met olijfolie
- Bedek ze met aluminiumfolie en bak ze een uur in de oven op 120°C
- Wanneer ze gebakken zijn, lepel je het vruchtvlees uit de aubergines en mix je het met een scheutje olijfolie, zout, peper en Espelette peper.
- Draai de radijsschijven in kegelvorm en vul ze met het kaviaar van aubergines.
- Maak een coulis van dille door de blaadjes dille te mixen met het visbouillon, de olijfolie en wat zout.
- Kook de de pasta al dente.
- Giet hem af en kruid met peper, zout en hazelnootolie.
- Schik de onderdelen in een bord, voeg enkele takjes verse dille toe en enkele quenelles (langwerpige balletjes) Avruga.
Bron : Pasta della Mamma