Recept – Lasagne met langoustines, ricotta di Bufala, basilicum en snijbiet
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 1 of 2 pastavellen Pasta della Mamma
- 135 gr ricotta di Bufala
- 1 bussel basilicum
- 1 eetlepel Espelette peper
- 12 middelgrote langoustines
- 6 mooie snijbietbladeren
- 10 cl olijfolie
- Zout
Bereiding
- Snijd de basilicum fijn en meng hem met de ricotta, de olijfolie, wat zout en de Espelette peper.
- Blancheer de snijbietbladeren 1 minuut.
- Giet af en leg ze in een kom ijskoud water zodat het kookproces stopt. Leg ze op een propere keukendoek om te drogen.
- Snijd 6 vierkantjes van +/- 6cm uit de pastavel (Of grotere vierkanten, wat u verkiest)
- Kook de vierkante pastavellen 3 minuten in lichtjes kokend water. Giet af en bewaar voor later.
- Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal.
- Kruid ze met zout en Espelette peper.
- Bak ze met een scheutje olijfolie op een hoog vuur.
- Maak de lasagne klaar door afwisselende lagen te leggen van pasta, snijbiet, ricotta en gebakken langoustine.
- Tot slot laat je de lasagne ongeveer 10 minuten in de oven bakken op 180°C.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma