CONTACT

Recept – Lasagne met langoustines, ricotta di Bufala, basilicum en snijbiet

Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 15 min

Ingrediënten

  • 1 of 2 pastavellen Pasta della Mamma
  • 135 gr ricotta di Bufala
  • 1 bussel basilicum
  • 1 eetlepel Espelette peper
  • 12 middelgrote langoustines
  • 6 mooie snijbietbladeren
  • 10 cl olijfolie
  • Zout

Bereiding

  • Snijd de basilicum fijn en meng hem met de ricotta, de olijfolie, wat zout en de Espelette peper.
  • Blancheer de snijbietbladeren 1 minuut.
  • Giet af en leg ze in een kom ijskoud water zodat het kookproces stopt. Leg ze op een propere keukendoek om te drogen.
  • Snijd 6 vierkantjes van +/- 6cm uit de pastavel (Of grotere vierkanten, wat u verkiest)
  • Kook de vierkante pastavellen 3 minuten in lichtjes kokend water. Giet af en bewaar voor later.
  • Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal.
  • Kruid ze met zout en Espelette peper.
  • Bak ze met een scheutje olijfolie op een hoog vuur.
  • Maak de lasagne klaar door afwisselende lagen te leggen van pasta, snijbiet, ricotta en gebakken langoustine.
  • Tot slot laat je de lasagne ongeveer 10 minuten in de oven bakken op 180°C.
  • Dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!