CONTACT

Recept – Lasagne met schaaldieren, bisque en minigroenten

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u15
Bereidingstijd : 20 min

Ingrediënten

  • 2 lasagne met schaaldieren Pasta della Mamma
  • 1 middelgrote kreeft 600/700gr
  • 1 wortel
  • 1 selderstengel
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 bouquet garni
  • 1 glas witte wijn
  • 250 gr geconcasseerde tomaten
  • 1 klontje boter
  • 2 mini-aubergines
  • 2 minicourgettes
  • 1 scheutje olijfolie
  • Kruiden en viooltjes voor de versiering

Bereiding

  • Kook de kreeft 3 minuten in een ruime koopot met kokend water.
  • Haal vervolgens de kreeft eruit en leg hem in ijskoud water zodat hij niet meer kookt.
  • Pel de kreeft zorgvuldig en bewaar het kreeftenvlees koel.
  • Snijd het pantser en de kop van de kreeft in stukjes en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de aromatische garnituur en de look toe waneer het karkas mooi gekleurd is en laat nog 5 à 10 minuten aanzweten.
  • Doe de tomaten en de witte wijn erbij. Voeg daarna water toe tot alles bedekt is en het kruidentuiltje.
  • Passeer de bisque na 45 minuten door een puntzeef en druk goed aan om zoveel mogelijk smaak uit het karkas te halen.
  • Laat de soep vervolgens indikken, klop er een klontje boter door en een scheutje olijfolie. Houd ze warm.
  • Stoom ondertussen de lasagne 7 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie en een ongepeld teentje knoflook in een pan.
  • Bak daarna de groentjes al dente in deze pan.
  • Warm de scharen en het in de helft gesneden lichaam van de kreeft op samen met de groentjes.
  • Schep de bisque in een diep bord en leg de lasagne erbij.
  • Garneer met de minigroenten, de kruiden en de bloemetjes en dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!