Recept – Linguine met crème van romanesco en koolzaadolie
Aantal personen : 2
Kooktijd : 10 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 200 gr verse Linguine Pasta della Mamma
- ½ romanesco bloemkool
- De stam van een broccoli
- 2 eetlepels crèmade van rucola
- Koolzaadolie
Bereiding
- Kook de romanesco à l’anglaise gedurende 10 minuten, giet af en spoel met koud water zodat ze stopt met koken.
- Verwijder de harde kern van de romanesco en bewaar een tiental roosjes (topjes).
- Mix de rest van de kool met 25 gr koolzaadolie, kruid met zout en bewaar warm.
- Kook de linguine al dente in kokend gezouten water.
- Giet af, kruid met peper en zout, voeg een beetje koolzaadolie toe en houd het geheel warm.
- Warm de romanesco roosjes op met wat koolzaadolie, kruid met zout en Espelette peper en houd ze warm met de linguine.
- Schil de stam van de rauwe broccoli tot enkel het witte deel overblijft. Snijd fijne reepjes met behulp van een mandoline. Bewaar ze in koud water zodat ze knapperig blijven.
- Dresseer de romanescopuree in een bord en leg er een nestje linguine op.
- Verdeel vervolgens de romanescoroosjes en de reepjes van de broccolistam over het bord.
- Voeg ook een quenelle crèmade toe bovenop en dien op.
Bron : Pasta della Mamma