Recept – Mac & Cheese
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 10 min
Ingrediënten
- 2 zoete Cévennes uien
- 150 g macaroni Pasta della Mamma
- 10 cl gevogelte jus
- 25 cl melk
- 100 gr cheddar kaas
- 2 eetlepels blanke roux
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 klontje boter
- 1 ongepeld teentje look
- 1 takje tijm
Bereiding
- Schil de uien.
- Bak de uien in de beurre noisette en doe er het teentje look en de tijm bij.
- Voeg halverwege de gevogelte jus toe en bevochtig de uien om ze te glaceren.
- Haal voorzichtig het middelste gedeelte eruit zodra de ui gaar is zodat enkel de grootste lagen behouden blijven en om op die manier een schoteltje te vormen voor de « mac&cheese ».
- Snijd het middelste gedeelte van de uien in kwarten en karameliseer ze in dezelfde pan.
- Houd dit warm met het kookvocht.
- Kook de macaroni al dente.
- Giet af, kruid en bewaar voor later.
- Warm de melk op in een pan. Wanneer ze lichtjes begint te koken, de roux toevoegen.
- Laat de saus indikken, haal daarna de pan van het vuur af en voeg de cheddar toe.
- Laat al roerend de cheddar kaas smelten tot er een smeuïge, gladde saus wordt verkregen.
- Voeg de macaroni toe aan deze saus.
- Vul de uien met de macaroni, strooi er wat paneermeel over en leg ze enkele minuten in de oven op grillstand om ze te gratineren of in de salamander grill.
- Schik in een diep bord de gevulde uien, de gekarameliseerde uien en een scheutje kookvocht.
- Enjoy your cheese !
Bron : Pasta della Mamma