Recept – One Pot Pasta : Rigatoni, groenten en crèmade van eekhoorntjesbrood
Aantal personen : 2
Kooktijd : 8 min
Bereidingstijd : 10 min
Ingrediënten
- 200 gr verse Rigatoni Pasta della Mamma
- 200 gr verse spinazie
- 3 eetlepels crèmade van eekhoorntjesbrood
- 6 asperges
- ½ courgette
- 10 kersttomaatjes
- 200 gr mozzarella
- 20 cl room
- 10 cl bouillon
- Zout, peper
Bereiding
- Snijd de courgette en de mozzarella in grote blokjes van ongeveer 1.5cm.
- Snijd de kersttomaatjes in twee.
- Verwijder de steeltjes van de spinazie. Was en droog de spinazie.
- Snijd de aspergekoppen van de stengels en snijd de stengels in schuine stukjes van ongeveer ½ cm dik.
- Zet alle ingrediënten, zowel de vaste als de vloeibare, behalve de crèmade, in een steelpannetje met deksel.
- Zet het vuur hoog zodat men snel op een hoge temperatuur komt.
- Haal het deksel van de pan wanneer de room en de bouillon zachtjes beginnen te koken en laat verder koken op een hoog vuur gedurende 5 à 6 minuten. Roer regelmatig.
- Zet het vuur lager wanneer de vloeistof is ingedikt en laat op een zacht vuur 1 à 2 minuten verder koken.
- Haal van het vuur af om te controleren of de rigatoni gaar zijn en voeg de crèmade toe.
- Dien onmiddellijk op.
Bron : Pasta della Mamma