Recept – Pappardelle à la forestière
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 200 gr verse pappardelle Pasta della Mamma
- 500 gr bospaddenstoelen
- 1 kleine bussel peterselie
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 gedroogde morielje
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1 klontje boter
- 10 cl kalfsjus
- 10 cl vloeibare room
Bereiding
- Hak de look, de peterselie en de sjalot.
- Snijd de paddenstoelen grof.
- Kook de pappardelle al dente.
- Laat de boter smelten in een pan en sauteer kort de paddenstoelen.
- Voeg de sjalot, de look en de peterselie toe en laat nog 2 minuten bakken.
- Doe vervolgens de kalfsjus en de room erbij.
- Laat tot de helft inkoken zodat je een gebonden saus krijgt.
- Doe nadien de pappardelle erbij en sauteer ze zodat de pasta goed gemengd wordt met de saus.
- Dresseer de bereiding in een diep bord en voeg wat fijngesneden peterselie toe en de geraspte Parmezaanse kaas.
- Rasp wat gedroogde morielje met een fijne rasp over de pasta.
Bron : Pasta della Mamma