Recept – Pappardelle met wilde eend en flan van foie gras
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1h
Bereidingstijd : 45 min
Ingrediënten
- 3 nestjes verse pappardelle Pasta della Mamma
- 10 aardperen
- 25 cl kippenbouillon
- 40 cl room 40%
- 1 ei
- 2 eigelen
- 200 gr foie gras
- 2 filets van wilde eend
- 1 mini rode kool
- 10 cl gevogeltefond
Bereiding
- Schil de aardperen. Laat ze koken in de bouillon en 15 cl room.
- Mix ze fijn wanneer ze gaar zijn.
- Passeer door de puntzeef, kruid eventueel bij en bewaar warm.
- Maak de flan van foie gras klaar door 100 gr foie gras te mixen met de rest van de room, de eigelen en het heelei.
- Kruid vervolgens met peper en zout, passeer het geheel door een puntzeef en verdeel het mengsel in siliconen bakvormen (halve bollen).
- Kook 25 minuten in de stoomoven op 80°C.
- Snijd ondertussen de minikool in twee en stoof hem in de boter en de gevogeltefond.
- Bak de eendenfilets rosé. Laat ze dan even rusten terwijl ze warm worden gehouden tot het recept afgerond wordt.
- Snijd de rest van de ganzenlever in twee schijfjes, kruid ze met zout en bak ze in een antikleefpan zonder vetstof toe te voegen.
- Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier, kruid met peper en bewaar ze warm samen met de eendenfilets en de kool.
- Kook de pappardelle al dente, kruid ze.
- Schik een nestje pappardelle, de eendenfilet, de flan, de foie gras en de halve kool in een diep bord.
- Emulgeer de crème van aardperen en schenk hem onderaan in het bord.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma