CONTACT

Recept – Pappardelle met wilde eend en flan van foie gras

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1h
Bereidingstijd : 45 min

Ingrediënten

  • 3 nestjes verse pappardelle Pasta della Mamma
  • 10 aardperen
  • 25 cl kippenbouillon
  • 40 cl room 40%
  • 1 ei
  • 2 eigelen
  • 200 gr foie gras
  • 2 filets van wilde eend
  • 1 mini rode kool
  • 10 cl gevogeltefond

Bereiding

  • Schil de aardperen. Laat ze koken in de bouillon en 15 cl room.
  • Mix ze fijn wanneer ze gaar zijn.
  • Passeer door de puntzeef, kruid eventueel bij en bewaar warm.
  • Maak de flan van foie gras klaar door 100 gr foie gras te mixen met de rest van de room, de eigelen en het heelei.
  • Kruid vervolgens met peper en zout, passeer het geheel door een puntzeef en verdeel het mengsel in siliconen bakvormen (halve bollen).
  • Kook 25 minuten in de stoomoven op 80°C.
  • Snijd ondertussen de minikool in twee en stoof hem in de boter en de gevogeltefond.
  • Bak de eendenfilets rosé. Laat ze dan even rusten terwijl ze warm worden gehouden tot het recept afgerond wordt.
  • Snijd de rest van de ganzenlever  in twee schijfjes, kruid ze met zout en bak ze in een antikleefpan zonder vetstof toe te voegen.
  • Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier, kruid met peper en bewaar ze warm samen met de eendenfilets en de kool.
  • Kook de pappardelle al dente, kruid ze.
  • Schik een nestje pappardelle, de eendenfilet, de flan, de foie gras en de halve kool in een diep bord.
  • Emulgeer de crème van aardperen en schenk hem onderaan in het bord.
  • Dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!