CONTACT

Recept – Pappardelle op zijn Belgisch

21 juli, de nationale feestdag van België ! Om ons dierbaar land in de bloemetjes te zetten, hebben wij pappardelle op zijn Belgisch klaargemaakt met lekkere producten van bij ons.

Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 45 min

Ingrediënten

  • 200 gr verse pappardelle Pasta della Mamma
  • ½ ui
  • 1 prei (het wit van de prei)
  • 2 wortelen
  • 1 tak selder
  • 25 cl kippenbouillon
  • 10 cl Belgisch witbier (bijv. : Blanche de Namur – Witte Trappist)
  • 1 bouquet garni (kruidentuiltje)
  • 2 filets van Mechelse koekoek
  • 1 klontje boter
  • 1 ei
  • 10 cl room
  • 1 teentje look
  • Een beetje kervel als versiering

Bereiding

  • Snijd de ui, de prei, de wortelen en de selderij in fijne julienne.
  • Laat de groentjes aanzweten in een beetje boter met een geplet teentje look.
  • Blus met het witbier en voeg de bouquet garni toe.
  • Laat tot 2/3 inkoken en haal daarna de groenten eruit.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Haal vervolgens van het vuur af en bind met het mengsel van room en eigeel. Zet de bereiding weer op het vuur tot een licht gebonden consistentie verkregen wordt. Bewaar voor later.
  • Maak galantines van de filets van Mechelse koekoek.
  • Stoom ze en bak ze uiteindelijk nog aan in een beetje boter om ze een kleurtje te geven.
  • Kook de pappardelle al dente en meng ze met de veloutésaus en de groenten.
  • Werk af met stukken van de galantines en wat kervel.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!