Recept – Pappardelle rolletjes met prei en ham
Aantal personen : 2
Bereidingstijd : 40 min
Kooktijd : 25 min
Ingrediënten
- 50 gr pappardelle Pasta della Mamma
- 2 x preiwit
- 4 sneetjes ham
- 1 eetlepel blanke roux
- 100 ml melk
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Boter, zout, peper, nootmuskaat
Bereiding
- Haal het eerste blad van het preiwit af en snijd elke preiwit in twee even grote stukken.
- Verhit een goede klont boter in een pan en bak het prei goudbruin.
- Voeg een scheutje water toe en dek de pan af met een deksel.
- Laat 20 minuten verder bakken.
- Warm op een zacht vuurtje de melk op, voeg de roux toe en laat enkele minuten koken om de bechamel te binden.
- Doe 50 gr Parmezaanse kaas erbij.
- Pas de consistentie aan door de saus te laten indikken of door een beetje melk bij te voegen.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Houd dit warm voor later.
- Kook de pappardelle al dente.
- Giet ze af en leg ze één per één naast elkaar op vershoudfolie.
- Leg de sneetjes ham op de pasta en daarna het preiwit.
- Rol het geheel op tot mooie gelijke cylinders.
- Houd ze warm voor later.
- Rasp een dun laagje Parmezaanse kaas in een antikleefpan.
- Warm op een zacht vuur op om de kaas te laten smelten en waneer hij lichtjes begint te kleuren een tuile gevormd kan worden.
- Haal van het vuur af, leg neer op keukenpapier en breek in stukjes.
- Leg de ham-prei rolletjes in een diep bord.
- Schenk de met Parmezaanse kaas gemaakte bechamel erover.
- Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele stukjes Parmezaantuile.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma