Recept – Pinchos, tortelloni zalm en piquillo pepers
Aantal personen : 2
Bereidingstijd : 25 min
Kooktijd : 10 min
Ingrediënten
- 10 piquillo pepers
- 6 tortelloni met zalm Pasta della Mamma
- Een halve groene courgette
- 50 gr milde chorizo
- ¼ oud stokbrood
- Sushi azijn
- Jonge blaadjes zuring
- Olijfolie, zout, Espelette peper
Bereiding
- Snijd het stokbrood in plakjes van 1cm à 1.5cm.
- Verhit een goede scheut olijfolie en bak het brood kort aan beide kanten.
- Laat even uitlekken op keukenpapier en bewaar voor later.
- Leg twee piquillo pepers opzij en bewaar ze voor het dresseren van het bord.
- Mix de rest van de piquillo pepers samen met een scheutje olijfolie, een scheutje rijstazijn, wat zout en wat Espelette peper.
- Haal het mengsel door een puntzeef en kruid eventueel bij.
- Snijd de chorizo en de courgette in fijne brunoise.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en sauteer de in brunoise gesneden chorizo en courgette op een hoog vuur zodat de courgette nog knapperig blijft.
- Leg op elke Pincho een eetlepel van de courgette-chorizo brunoise.
- Kook de tortelloni in kokend gezouten water, giet af en leg ze op de brunoise.
- Doe er enkele plakjes piquillo peper en enkele blaadjes zuring bij.
- Voeg tot slot de pepercoulis toe.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma