Recept – Pompoencrème met cappelletti vlees en koriander
Aantal personen : 2
Kooktijd : 10 min
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 100 gr cappelletti met vlees van Pasta della Mamma
- 2 Hakkaïdo pompoenen
- 2 grote uien
- 500 ml kippenbouillon
- 150 ml verse room
- Enkele blaadjes koriander
- 1 dikke snee toastbrood
- 50 gr boter
- 1 scheutje olijfolie
- 1 takje tijm
- 1 teentje look
Bereiding
- Snijd één van de pompoenen in vier. Verwijder de pitten en het draderige vluchtvlees uit de pompoen en snijd in dikke blokjes.
- Snipper de twee uien en laat ze met de pompoen aanstoven in 25 gr boter.
- Voeg de kippenbouillon en de room toe en laat koken tot de pompoen gaar is.
- Snijd ondertussen het toastbrood in dikke croutons.
- Laat de rest van de boter smelten met de tijm en het geplette teentje look.
- Voeg de croutons toe en laat ze op een zacht vuurtje bakken gedurende 20 minuten. Draai regelmatig om.
- Kook de cappelletti al dente. Giet af en breng op smaak. Houd ze warm.
- Wanneer de pompoen gaar is, mag de soep gemixt worden en met zout en Espelette peper gekruid worden. Giet de soep vervolgens door een puntzeef om een gladde, smeuïge crème te verkrijgen.
- Snijd het bovenste stuk af van de tweede pompoen en hol hem uit.
- Giet de warme pompoencrème erin.
- Doe de cappelletti erbij, enkele croutons en enkele blaadjes verse koriander.
- Dresseer en dien op.
Bron : Pasta della Mamma