Recept – Provençaalse aïoli van cannelloni met roodbaars en groentjes
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 45 min
Ingrediënten
- 6 cannelloni roodbaars en groentjes Pasta della Mamma
- ½ knoflookbol
- 30 gr eiwit
- 70 gr druivenpitolie
- ½ citroensap
- 1 bussel pijpajuin
- 4 wortelen met loof
- 1 bouqet mini broccoli
- 4 kerstomaatjes
- 4 mini venkels
- 25 cl melk
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Espelette peper
Bereiding
- Was, schil en snijd de groenten. Blancheer ze nadien in kokend gezouten water maar houd ze knapperig.
- Giet af en laat ze afkoelen in ijskoud water. Bewaar voor later.
- Schil de knoflookteentjes en verwijder hun kiem. Leg ze in een pan, bedek ze met koud water en breng aan de kook.
- Nadat het water de eerste keer gekookt heeft, giet je af en herhaal je dit drie keer.
- Kook nadien de look 30 minuten in de melk op een zacht vuur.
- Giet af en bewaar de look koel.
- Mix met een staafmixer de look, het citroensap, het eiwit en de druivenpitolie tot de dikte van een mayonaise verkregen wordt.
- Leg het in een kannetje.
- Stoom de cannelloni 7 minuten.
- Warm ondertussen de groenten op in een scheutje olijfolie op een zacht vuur.
- Schik de groenten en de cannelloni op een plat bord.
- Kruid met peper, zout en Espelette peper en doe er eventueel een seizoensgebonden aromatische kuid bij naar eigen keuze.
- Werk af met de koude aïoli en dien op.
Bron : Pasta della Mamma