Recept – Ravioloni met ganzenlever & eekhoorntjesbrood, eendenconsommé en truffelespuma
Aantal personen : 2
Kooktijd : 10 min
Bereidingstijd : 10 min
Ingrediënten
- 10 ravioloni met ganzenlever en eekhoorntjesbrood Pasta della Mamma
- 2 plakjes ganzenlever van +/- 80 gr
- 1 kleine zwarte truffel (+/- 30 gr)
- 40 cl eendenconsommé
- 10 cl room
- 5 cl truffelsap
- 50 gr selderij
- 4 sprieten bieslook
Bereiding
- Verwarm de eendenconsommé.
- Snijd de plakjes ganzenlever in blokjes.
- Bak ze mooi goudbruin in een pan zonder vetstof.
- Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier, kruid ze en bewaar ze warm.
- Snijd de selderij in fijne julienne. Kruid met zout, peper en een scheutje olijfolie.
- Kook de ravioloni al dente.
- Snijd de truffel in fijne julienne.
- Meng de room met de truffelsap en kruid.
- Schik 5 ravioloni in een diep bord. Doe er de blokjes foie gras bij, de in julienne gesneden selderij en de versnipperde bieslook.
- Giet de warme eendenconsommé erover en doe dit ½ cm onder de bovenkant van de pasta.
- Mix de room en de truffelsap met een staafmixer. Het schuim dat hierdoor verkregen wordt, verdeel je over de pasta.
- Garneer met enkele reepjes verse truffel.
Bron : Pasta della Mamma